Twarogowe naleśniki z budyniem (Wersja Do Druku)

Puszyste naleśniki z twarogiem i waniliowym budyniem, smażone na złoto, podawane z owocami lub cukrem pudrem.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Składniki podstawowe

01 - 250 g twarogu
02 - 2 jajka
03 - 1 łyżka cukru
04 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

→ Sos budyniowy

05 - 1 opakowanie budyniu waniliowego
06 - 250 ml mleka

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - W misce dokładnie wymieszaj twaróg, jajka, cukier oraz proszek do pieczenia, aż uzyskasz jednolitą masę.
02 - Do wcześniej przygotowanej masy dodaj budyń waniliowy oraz mleko, a następnie ponownie dokładnie wymieszaj, aby masa była gładka i jednolita.
03 - Rozgrzej patelnię i smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor, uważając, by się nie przypaliły.
04 - Podawaj naleśniki na ciepło. Możesz posypać je cukrem pudrem lub podać z ulubionymi owocami.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Można zastosować inny smak budyniu w zależności od preferencji. Idealne podanie z dżemem lub jogurtem wzbogaca smak.