01 -
Nastaw piekarnik na 175 stopni C. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia albo matami silikonowymi.
02 -
Połącz miękkie masło, masło orzechowe oraz oba cukry w dużej misce. Ubijaj mikserem na puszystą i jasną masę.
03 -
Wrzuć jajko, wanilię, mleko, sól oraz sodę do masy. Wymieszaj aż będzie gładko i jednolicie.
04 -
Powoli dodawaj mąkę mieszając do gęstego ciasta. Na końcu delikatnie wmieszaj pokruszone ciasteczka Oreo.
05 -
Nałóż porcje ciasta około 30 g każda łyżką albo małą gałkownicą na blachy, zostaw odstępy. Użyj widelca by zrobić kratkę na wierzchu.
06 -
Wsadź do gorącego piekarnika na 8-10 minut. Ciasteczka powinny mieć lekko zarumienione brzegi, ale w środku miękkie.
07 -
Po ostygnięciu zdejmij z blach i włóż do szczelnego pojemnika. W temp. pokojowej wytrzymają 3 dni albo schowaj do zamrażarki między papierem do pieczenia na miesiąc.