01 -
Kurczaka pokrój na małe kawałki i wymieszaj z 2 łyżkami oliwy, papryką, ziołami, solą i pieprzem. Smaż na średnim ogniu w dużej patelni, aż mięso będzie złociste i odpowiednio przypieczone. Wyjmij z patelni i odłóż na bok.
02 -
Na tej samej patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Czosnek smaż przez około minutę, potem dodaj przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Podsmażaj chwilę, aż lekko się zarumienią.
03 -
Do patelni dodaj posiekane pomidory z puszki, surowy makaron orzo, bulion oraz szczyptę soli. Wymieszaj wszystko, zagotuj, a potem gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut, mieszając co jakiś czas, aż orzo będzie miękkie.
04 -
Mieszając, dodaj świeży szpinak i poczekaj, aż zmięknie. Następnie wlej śmietankę, przemieszaj dokładnie i dopraw solą oraz pieprzem.
05 -
Włóż wcześniej usmażonego kurczaka z powrotem do patelni i podgrzewaj w sosie przez 2-3 minuty.
06 -
Na koniec posyp danie startym parmezanem i natką pietruszki. Smacznego!