→ Główne
01 -
1 duża cebula, drobno posiekana
02 -
2 marchewki, pokrojone na małe kawałki
03 -
3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
04 -
2 łyżeczki świeżo startego imbiru
05 -
1 cukinia, posiekana
06 -
160g (¾ szklanki) zielonej lub brązowej soczewicy, suchej
07 -
360ml (1 ½ szklanki) wody
08 -
120g (½ szklanki) pasaty pomidorowej (lub rozdrobnione pomidory)
09 -
3 szklanki świeżego szpinaku, pokrojonego
10 -
2 zielone chili, przecięte wzdłuż na pół
11 -
1 łyżka mielonego kuminu
12 -
1 łyżka mielonej kolendry
13 -
1 łyżeczka kurkumy
14 -
1 łyżeczka garam masali
15 -
1 łyżeczka soli
16 -
Świeżo mielony czarny pieprz do smaku
17 -
Spray do gotowania o niskiej zawartości kalorii
→ Do podania
18 -
4 łyżki jogurtu naturalnego beztłuszczowego (opcjonalnie)
19 -
Świeża kolendra, posiekana