01 -
W dużej misce dokładnie wymieszaj majonez, ketchup, przeciśnięty czosnek, słodką i ostrą paprykę, olej, sól oraz pieprz, aż uzyskasz jednolitą marynatę.
02 -
Umyj i osusz pałki z kurczaka. Zanurz je w marynacie i dokładnie obtocz każdy kawałek. Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc.
03 -
Rozgrzej piekarnik do 200°C (góra-dół). Ułóż zamarynowane pałki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym, pozostawiając odstępy. Piecz przez 45–55 minut, obracając mięso w połowie czasu, aż skórka będzie chrupiąca i złocista.
04 -
Po upieczeniu posyp pałki świeżą, posiekaną natką pietruszki. Podawaj gorące z ulubionymi dodatkami.