Pieczona owsianka suszone owoce (Wersja Do Druku)

Syta i aromatyczna owsianka z suszonymi owocami, pieczona dla wyjątkowego smaku i tekstury.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Suche składniki

01 - 50 g płatków owsianych górskich
02 - 5 g proszku do pieczenia
03 - szczypta soli

→ Suszone owoce

04 - 50 g suszonych daktyli
05 - 30 g suszonej żurawiny
06 - 30 g suszonych moreli

→ Płyny

07 - 150 ml gorącej wody

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Rozgrzej piekarnik do 180°C. Daktyle i morele umieść w miseczce, zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut, aby zmiękły.
02 - Przełóż namoczone daktyle i morele wraz z wodą do blendera. Dodaj płatki owsiane, proszek do pieczenia oraz sól. Zmiksuj na gęstą masę z delikatnie wyczuwalną strukturą. Na koniec wmieszaj suszoną żurawinę.
03 - Przelej masę do naczynia żaroodpornego i wyrównaj powierzchnię. Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut, aż wierzch się zarumieni.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Namaczanie suszonych owoców poprawia konsystencję i smak finalnej potrawy.