01 -
Wsyp kaszę gryczaną do miski, zalej ją wodą, tak aby była dokładnie pokryta, i odstaw na noc, czyli około 8 godzin.
02 -
Rano odcedź kaszę za pomocą sitka i dokładnie ją wypłucz. Przełóż do garnka, dodaj mleko owsiane i zagotuj. Następnie wmieszaj olej kokosowy i mielone siemię lniane. Gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut, aż zgęstnieje.
03 -
Pokrój banana na plasterki. Jabłko umyj, usuń gniazdo nasienne, pokrój na ćwiartki, a następnie na mniejsze kawałki. Skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Orzechy laskowe podpraż chwilę na patelni bez tłuszczu, a potem posiekaj. Borówki umyj i osusz.
04 -
Do ugotowanej kaszy dodaj mieloną wanilię i syrop klonowy, mieszając aż składniki się połączą. Podziel porridge na dwa talerze, udekoruj plasterkami banana, kawałkami jabłka i borówkami. Na koniec posyp posiekanymi orzechami i wiórkami kokosowymi. Podawaj lekko ciepłe.