Domowe Donuty z Donutmakera (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Ciasto

01 - 260 g mąki pszennej
02 - 1 opakowanie proszku do pieczenia
03 - 200 g kwaśnej śmietany
04 - 1 opakowanie cukru waniliowego
05 - 130 g cukru białego
06 - 3 jajka (rozmiar M)
07 - 100 g roztopionego masła
08 - Szczypta soli
09 - Szczypta cynamonu

→ Pieczenie i dekoracja

10 - 3 łyżki oleju do nasmarowania
11 - 200 g polewy czekoladowej
12 - 30 g posypki cukrowej

# Sposób Przygotowania:

01 - Połącz suche składniki, a następnie dodaj śmietanę i jajka. Wolno dodaj przestudzone masło i mieszaj. Odstaw na około 15 minut.
02 - Rozgrzej urządzenie do donutów i posmaruj je olejem. Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego, napełnij otwory do połowy i piecz przez 4 minuty.
03 - Roztop polewę czekoladową. Zanurz ostygnięte donuty w czekoladzie, a potem posyp je cukrową posypką.

# Uwagi:

01 - Lżejszy wariant dla miłośników donutów, przygotowany bez głębokiego smażenia.