01 -
Włącz piekarnik i ustaw temperaturę według opakowania ciasta francuskiego.
02 -
Rozwałkuj ciasto i wytnij kształty, które lubisz np. kółka czy kwadraty.
03 -
Włóż ciasto do piekarnika i piecz zgodnie z instrukcjami na opakowaniu aż będzie złociste i napuszone.
04 -
Poczekaj aż upieczone ciasto całkiem wystygnie przed dalszą pracą.
05 -
Ubij kremówkę z dodatkiem cukru pudru na sztywno.
06 -
Umyj truskawki i pokrój je równo na plasterki.
07 -
Przetnij już wystudzone kawałki ciasta na pół, aby mieć spód i wierzch.
08 -
Na spody ciasta rozsmaruj po łyżeczce dżemu truskawkowego.
09 -
Na dżem połóż warstwę bitej śmietany i plasterki truskawek.
10 -
Skrop truskawki około jedną ósmą łyżki białego syropu kakaowego.
11 -
Przykryj wszystko górną częścią ciasta, by zamknąć farsz.
12 -
Posyp wierzch cukrem pudrem i polej roztopioną czekoladą. Od razu podawaj.