01 -
Ugotuj ziemniaki w łupinach przez około 20 minut. Po ugotowaniu obierz je i pokrój w kostkę.
02 -
Boczek usmaż na patelni na chrupko, odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku i pokrój w drobną kostkę.
03 -
Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę.
04 -
Ogórki kiszone i cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
05 -
W dużej misce wymieszaj ziemniaki, jajka, ogórki, cebulę oraz posiekany szczypiorek.
06 -
Dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj, następnie dodaj boczek i ponownie wymieszaj.
07 -
Przełóż miskę do lodówki na minimum godzinę, aby smaki się przegryzły.
08 -
Podawaj schłodzoną sałatkę jako samodzielne danie lub dodatek do innych potraw.