01 -
Nastaw piekarnik na 190°C i wyłóż blachę papierem lub trochę ją posmaruj tłuszczem.
02 -
Wrzuć do dużej miski mięso, ser, bułkę tartą, cebulę i paprykę jeśli chcesz, czosnek, paprykę wędzoną, oregano, pieprz, jajko, sos Worcestershire i sól. Mieszaj do połączenia składników.
03 -
Uformuj kulki o średnicy około 2,5 cm, to łatwe robi się ręcznie.
04 -
Poustawiaj je na przygotowanej blasze tak, by się nie stykały.
05 -
Wstaw do piekarnika na 20-25 minut aż będą mieć zarumienione brzegi i w środku osiągną 71°C.
06 -
Na około 5 minut przed końcem pieczenia posmaruj klopsiki glazurą z 30 g ketchupu i łyżeczki sosu Worcestershire.
07 -
Wyjmij z pieca, odczekaj chwilę i podawaj ciepłe, najlepiej z ulubionymi dipami.