01 -
Nastaw piekarnik na 232 stopnie Celsjusza.
02 -
Do naczynia do pieczenia 20x20 lub 23x23 cm włóż masło i rozpuść je w piekarniku lub mikrofalówce. Nie używaj mikrofalówki, jeśli naczynie jest metalowe.
03 -
Usmaż kiełbasę na średnim ogniu aż się ładnie zrumieni, potem odlej nadmiar tłuszczu.
04 -
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Dołącz podsmażoną kiełbasę oraz porwane kawałki sera.
05 -
Dodaj maślankę i mieszaj aż powstanie sprężyste ciasto. Rozłóż je równomiernie na roztopionym maśle w naczyniu. Jeśli ciasto jest za klejące, posyp trochę mąki na wierzch.
06 -
Nożem pokrój ciasto na 9 równych kwadratów. Piecz przez 20-25 minut aż ładnie się zarumienią.