Bułeczki z kiełbasą i serem (Wersja Do Druku)

Miękkie bułeczki z masłem, kiełbasą i serem idealne na pożywne śniadanie.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Mięsa

01 - 340 gramów kiełbasy śniadaniowej wieprzowej

→ Nabiał

02 - 360 ml maślanki
03 - 113 gramów sera Colby Jack, pokrojonego na małe kawałki
04 - 113 gramów masła bez soli

→ Suche składniki

05 - 250 gramów uniwersalnej mąki
06 - 12 gramów cukru kryształu
07 - 19 gramów proszku do pieczenia
08 - 2,5 grama soli

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Nastaw piekarnik na 232 stopnie Celsjusza.
02 - Do naczynia do pieczenia 20x20 lub 23x23 cm włóż masło i rozpuść je w piekarniku lub mikrofalówce. Nie używaj mikrofalówki, jeśli naczynie jest metalowe.
03 - Usmaż kiełbasę na średnim ogniu aż się ładnie zrumieni, potem odlej nadmiar tłuszczu.
04 - W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Dołącz podsmażoną kiełbasę oraz porwane kawałki sera.
05 - Dodaj maślankę i mieszaj aż powstanie sprężyste ciasto. Rozłóż je równomiernie na roztopionym maśle w naczyniu. Jeśli ciasto jest za klejące, posyp trochę mąki na wierzch.
06 - Nożem pokrój ciasto na 9 równych kwadratów. Piecz przez 20-25 minut aż ładnie się zarumienią.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika. Masło z solą podbije smak albo możesz dorzucić płatki ostrej papryki dla pikantności.