Syte Śniadanie na Patelni (Wersja Do Druku)

Fajna mieszanka ziemniaków, kukurydzy, papryki, jajek, sera i boczku na patelni na konkretne śniadanie.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Warzywa

01 - 450 g mrożonych pokrojonych ziemniaków do smażenia typu hash brown lub O'Brien
02 - 115 g świeżej albo mrożonej kukurydzy
03 - 75 g drobno posiekanej czerwonej papryki
04 - 75 g drobno pokrojonej zielonej papryki
05 - 80 g drobno pokrojonej słodkiej cebuli

→ Masa jajeczna

06 - 6 dużych jajek, lekko roztrzepanych
07 - 30 ml mleka odtłuszczonego
08 - 3 g soli koszernej

→ Tłuszcz i przyprawy

09 - 5 ml oliwy z oliwek

→ Dodatki

10 - 110 g sera cheddar lub mieszanki meksykańskich serów light
11 - 14 g pokruszonego wędzonego boczku lub prawdziwych chrupiących kawałków boczku
12 - Świeża posiekana kolendra do podania
13 - Salsa do podania
14 - Ostre sosy do podania

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Na średnim ogniu szybko podgrzej oliwę na patelni z powłoką nieprzywierającą, aż zacznie lekko błyszczeć.
02 - Wrzuć na patelnię ziemniaki, kukurydzę, cebulę i papryki. Mieszaj od czasu do czasu, aż będą lekko złociste i usmażone, zajmie to około 12-15 minut.
03 - W misce średniej wielkości wymieszaj jajka, mleko i sól aż do połączenia składników.
04 - Wlej masę jajeczną na podsmażone warzywa. Dorzuć ser i boczek. Delikatnie mieszaj, by zrobić jajecznicę, aż wszystko się zetnie.
05 - Natychmiast przełóż na talerze i posyp świeżą kolendrą. Podawaj z salsą i ostrym sosem, jeśli masz ochotę na smak z południowego zachodu.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Najlepiej smakuje z prawdziwymi kawałkami boczku, a nie zamiennikami. Dopasuj ilość sera i boczku według własnych upodobań. Możesz dodać awokado, kwaśną śmietanę albo guacamole.