01 -
Wrzuć schłodzone truskawki do robota kuchennego i zmiksuj na gładko.
02 -
Do blendera wrzuć mrożonego banana, ananasa, kokosowy jogurt grecki i 300 ml napoju kokosowego. Miksuj, aż masa będzie jednolita. Jeśli koktajl jest za gęsty, dolej jeszcze 60 ml napoju kokosowego.
03 -
Do szklanek wlej mieszankę ananasową do około jednej trzeciej wysokości.
04 -
Nałóż kilka łyżek pure z truskawek i delikatnie wymieszaj łyżką albo nożem do masła, tworząc efekt wiru.
05 -
Nałóż jeszcze dwie warstwy na przemian: ananas, potem truskawki. Zakończ warstwą truskawkową na wierzchu.
06 -
Możesz od razu podać, by zachować warstwy i smak albo wszystko zmiksować, jeśli wolisz jednolitą konsystencję.