Truskawkowa Colada Koktajl (Wersja Do Druku)

Mieszanka truskawek, ananasa, banana i kokosa, idealna na kremową, orzeźwiającą przekąskę.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Owoce

01 - 227 gramów świeżych truskawek, schłodzonych i pozbawionych szypułek
02 - 1 dojrzały banan, obrany i zamrożony
03 - 225 gramów mrożonego ananasa

→ Alternatywy Nabiału

04 - 150 gramów kokosowego jogurtu greckiego
05 - 300 do 360 mililitrów niesłodzonego napoju kokosowego

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Wrzuć schłodzone truskawki do robota kuchennego i zmiksuj na gładko.
02 - Do blendera wrzuć mrożonego banana, ananasa, kokosowy jogurt grecki i 300 ml napoju kokosowego. Miksuj, aż masa będzie jednolita. Jeśli koktajl jest za gęsty, dolej jeszcze 60 ml napoju kokosowego.
03 - Do szklanek wlej mieszankę ananasową do około jednej trzeciej wysokości.
04 - Nałóż kilka łyżek pure z truskawek i delikatnie wymieszaj łyżką albo nożem do masła, tworząc efekt wiru.
05 - Nałóż jeszcze dwie warstwy na przemian: ananas, potem truskawki. Zakończ warstwą truskawkową na wierzchu.
06 - Możesz od razu podać, by zachować warstwy i smak albo wszystko zmiksować, jeśli wolisz jednolitą konsystencję.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Żeby koktajl był bardziej gęsty, daj więcej mrożonych owoców.
02 - Dawkę napoju kokosowego dostosuj do tego, jak bardzo rzadki lub gęsty chcesz mieć koktajl.
03 - Warstwowanie wygląda fajnie, ale jak nie chcesz, możesz to pominąć.