Truskawkowy Puszysty Przysmak (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 1 szklanka śmietany do ubijania (bita śmietana)
02 - 1 opakowanie (96 g) budyniu waniliowego w proszku
03 - 1 gotowe kruche ciasto na tartę
04 - 1 szklanka mleka
05 - 2 szklanki świeżo pokrojonych truskawek
06 - 1/2 szklanki cukru pudru
07 - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

# Sposób Przygotowania:

01 - Rozmieszaj proszek budyniowy razem z mlekiem, aż masa będzie gładka. Odstaw na 5 minut do zgęstnienia.
02 - Delikatnie wmieszaj bitą śmietanę, aż wszystko dobrze się połączy.
03 - Dodaj cukier puder oraz ekstrakt waniliowy i wszystko wymieszaj.
04 - Na dnie kruchego ciasta ułóż połowę truskawek, a na to nałóż połowę masy budyniowej.
05 - Dodaj resztę truskawek i wylej pozostałą masę na wierzch.
06 - Włóż do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem.

# Uwagi:

01 - Korzystaj ze świeżych truskawek - poprawią smak i teksturę deseru.
02 - Zamiast bitej śmietany, możesz użyć jogurtu greckiego lub własnoręcznie ubitej śmietany.
03 - Idealnie nadaje się jako deser z wyprzedzeniem na większe wydarzenia.