Nocne Płatki (Wersja Do Druku)

Miękkie płatki owsiane namoczone przez noc, z jabłkiem, kruchymi orzechami i szczyptą cynamonu. Zdrowa opcja dla zabieganych.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

01 - 75 g płatków owsianych.
02 - 10 g siemienia lnianego mielonego.
03 - 10 g orzechów mielonych.
04 - 30 g posiekanych orzechów włoskich.
05 - Cynamon według uznania.
06 - 250 ml mleka migdałowego.
07 - 1 łyżeczka syropu klonowego.
08 - Ekstrakt waniliowy do smaku.
09 - 1 duże jabłko.

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Połącz płatki owsiane, siemię lniane, mielone orzechy i kawałki orzechów włoskich.
02 - Wsyp cynamon i dobrze wymieszaj.
03 - Wlej mleko migdałowe, syrop klonowy i kilka kropli ekstraktu waniliowego. Wymieszaj wszystko dokładnie.
04 - Umyj jabłko i zetrzyj je na tarce na drobno.
05 - Dodaj starte jabłko do mieszanki i delikatnie wszystko wymieszaj.
06 - Przenieś całość do wybranego pojemnika.
07 - Wstaw do lodówki na noc do schłodzenia.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Idealne do wcześniejszego przygotowania i zabrania ze sobą.
02 - Jeśli się spieszysz, użyj mniej mleka i odstaw na 30 minut.