01 -
Posyp pałki solą i pieprzem z obu stron równo.
02 -
Rozgrzej oliwę na patelni na średnio mocnym ogniu. Połóż kurczaka skórą do dołu i smaż około 5 minut aż będzie złoty. Odwróć i podsmaż drugą stronę przez 3-4 minuty, potem zdejmij z ognia.
03 -
Włóż do patelni cebulę i duś aż stanie się szklista, to zajmie około 3-4 minut. Wrzuć czosnek i mieszaj jeszcze przez minutę.
04 -
Przełóż do wolnowaru pomidory, oregano, bazylię oraz tymianek i wymieszaj wszystko dobrze.
05 -
Ułóż pałki z kurczaka na wierzchu pomidorów w wolnowarze.
06 -
Zamknij pokrywę i gotuj na niskim przez 6-8 godzin albo na wysokim 3-4 godziny aż mięso będzie miękkie i ugotowane.
07 -
Możesz podać pałki całe albo rozedrzeć mięso na kawałki. Przed podaniem posyp liśćmi świeżej bazylii.