Bułeczki z warzywami serem (Wersja Do Druku)

Bułeczki z warzywami i serem – chrupiące i aromatyczne danie na ciepło.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Bułki i ser

01 - 6 okrągłych bułek (np. kajzerek)
02 - 200 g żółtego sera, startego

→ Warzywa

03 - 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
04 - 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę
05 - 1 duża cebula, drobno posiekana
06 - 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
07 - 200 g pieczarek, pokrojonych w cienkie plasterki

→ Przyprawy i tłuszcze

08 - 2 łyżki oliwy z oliwek
09 - 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
10 - Sól i pieprz do smaku
11 - Opcjonalnie: ulubione zioła, np. oregano, bazylia

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, następnie dodaj papryki oraz pieczarki i smaż około 10 minut do miękkości. Dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami.
02 - Odciń górną część każdej bułki i wydrąż środek, tworząc miejsce na farsz. Wypełnij bułki przygotowanym farszem i posyp startym żółtym serem.
03 - Ułóż bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj kapeluszami lub pozostaw otwarte. Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 15-20 minut, aż ser się rozpuści i lekko zarumieni.
04 - Po wyjęciu z piekarnika odstaw na chwilę do przestudzenia. Podawaj z ulubionymi sosami, np. czosnkowym, pomidorowym lub barbecue.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Wydrążony miąższ bułek można wykorzystać do przygotowania grzanek jako dodatek do dania.