Szybkie danie (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Składniki główne

01 - 350 g Makaronu spaghetti
02 - 200 g Sera Feta
03 - 500 g Pomidorków koktajlowych
04 - 1 Ząbek czosnku
05 - 3 Łyżki oliwy z oliwek
06 - 1 Łyżeczka tymianku (lub ziół prowansalskich)
07 - Szczypta pieprzu

# Sposób Przygotowania:

01 - Ser feta połóż w naczyniu żaroodpornym. Rozłóż wokół niego pomidorki, posyp tymiankiem i pieprzem. Na koniec przeciśnij czosnek i dodaj oliwę.
02 - Włóż naczynie z fetą i pomidorkami do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz przez 25 minut.
03 - W tym czasie zagotuj makaron, kierując się wskazówkami z opakowania, aby był al dente.
04 - Po wyjęciu z piekarnika dokładnie wymieszaj ser feta z pomidorkami, a następnie połącz z ugotowanym makaronem.

# Uwagi:

01 - To popularne danie z makaronem jest proste w przygotowaniu i zachwyci swoim smakiem. Rozpuszczony feta tworzy kremowy sos, który doskonale uzupełniają słodkie, pieczone pomidory.
02 - Całość przygotujesz w zaledwie 30 minut, z czego samo krojenie i mieszanie zajmie Ci tylko około 5 minut - idealne na szybki obiad w tygodniu.