Zapiekany chleb camembert żurawina (Wersja Do Druku)

Chleb z ciągnącym się camembertem, żurawiną i aromatycznym tymiankiem, chrupiący i pełen smaku.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Pieczywo

01 - 1 okrągły lub podłużny chleb (np. wiejski, ciabatta)

→ Sery

02 - 1–2 sery camembert lub brie

→ Dodatki

03 - 1 szklanka sosu żurawinowego
04 - 2–3 gałązki świeżego tymianku
05 - 2–3 łyżki masła (opcjonalnie)
06 - Sól i pieprz do smaku

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Nagrzej piekarnik do 180°C.
02 - Natnij chleb w gęstą kratkę, nie przecinając do końca.
03 - Pokrój camembert w paski i powkładaj je w nacięcia chleba.
04 - Rozpuść masło i polej nim chleb (opcjonalnie).
05 - Rozłóż sos żurawinowy na wierzchu, posyp świeżym tymiankiem oraz dopraw solą i pieprzem.
06 - Piecz przez 15–20 minut, aż ser się roztopi, a chleb stanie się chrupiący.
07 - Podawaj na ciepło, bezpośrednio po upieczeniu.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Aby uzyskać najlepszy efekt, użyj chleba o zwartym miąższu, który nie rozmięknie podczas pieczenia.