01 -
W miseczce wymieszaj oliwę, sos sojowy, ocet jabłkowy, musztardę Dijon, czosnek, tymianek, rozmaryn, pieprz i sól.
02 -
Umieść polędwicę wieprzową w dużym woreczku strunowym lub płytkim naczyniu. Polej mięso marynatą, upewniając się, że jest dokładnie pokryte. Zamknij worek lub przykryj naczynie i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
03 -
Ustaw piekarnik na temperaturę 190°C.
04 -
Wyjmij polędwicę z marynaty i ułóż ją w brytfance. Wyrzuć pozostałości marynaty.
05 -
Piecz mięso w nagrzanym piekarniku przez 45-60 minut, aż jego temperatura wewnętrzna osiągnie 63°C.
06 -
Pozostaw mięso na 10 minut przed krojeniem. Podawaj i smacznego!