01 -
Ustaw urządzenie na 150°C i daj mu 5 minut na nagrzanie.
02 -
Obierz owoce i pokrój w plasterki około 3 mm grubości.
03 -
W małej misce połącz cukier z cynamonem, mieszaj aż składniki się połączą.
04 -
Delikatnie wymieszaj plasterki bananów z olejem kokosowym lub masłem, by każdy kawałek był pokryty.
05 -
Wsyp mieszankę cynamonową na banany i delikatnie wymieszaj, żeby pokryć wszystko równomiernie.
06 -
Rozłóż plasterki na dnie koszyka w jednej warstwie, bez nakładania. Jeśli trzeba, smaż partiami.
07 -
Piecz banany przez 15 minut w 150°C, obracając w połowie na drugą stronę, by były chrupiące i równo wysmażone. Pilnuj, żeby się nie przypaliły.
08 -
Wyjmij gorące chipsy na kratkę i zostaw do całkowitego wystudzenia, wtedy będą najbardziej chrupiące.