01 -
Osusz pręgę wołową i pokrój w cienkie paski tak, by nożem ciąć w poprzek włókien.
02 -
W misce wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy, ocet ryżowy, miód, czosnek, imbir i sezam do połączenia składników.
03 -
Umieść paski mięsa w marynacie i wstaw do lodówki na 15 do 30 minut.
04 -
Na średnio mocno rozgrzanej patelni z olejem roślinnym smaż mięso przez 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając, aż się zrumieni i będzie gotowe. Odstaw na bok.
05 -
Wymieszaj majonez z srirachą, sokiem z limonki, wodą, cukrem i solą aż sos będzie gładki.
06 -
Napowietrz ryż i podziel go na dwie miski. Na wierzchu połóż ugotowane mięso, plasterki ogórka i dymkę.
07 -
Polej ostro-kremowy sos na wierzch. Udekoruj kolendrą i od razu podawaj.