01 -
Podsmaż kiełbasę w dużym garnku na średnim ogniu, rozdrabniając ją łyżką. Gdy będzie zarumieniona, wyjmij i odłóż na bok.
02 -
Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek aż będą miękkie, około 3 minut.
03 -
Wlej bulion i dodaj fasolę. Doprowadź do wrzenia, potem zmniejsz ogień i gotuj powoli.
04 -
Wmieszaj śmietankę, szpinak oraz sery ricotta, mozzarella i parmezan. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
05 -
Wrzuć pokruszone kawałki lasagne i gotuj aż będą miękkie, mniej więcej 10 minut.
06 -
Włóż kiełbasę z powrotem i potrzymaj jeszcze 5 minut na ogniu. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
07 -
Nałóż zupę do misek, jeśli chcesz posyp dodatkowo parmezanem. Podawaj na gorąco.