01 -
Do dużej miski wrzuć jajko, jogurt, cynamon i wanilię. Mieszaj aż składniki się połączą i masa będzie jednolita.
02 -
Wsyp białko w proszku i wlej mleko. Ponownie wymieszaj do gładkości bez grudek. Jeśli trzeba, dodaj od 15 do 30 ml mleka, żeby masa była odpowiednia.
03 -
Zanurz każdą kromkę w masie białkowej, tak by wchłonęła ją z jednej strony. Obróć i zrób to samo z drugą stroną.
04 -
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i lekko posmaruj tłuszczem lub spryskaj olejem. Połóż kromki na patelni i smaż po 2–3 minuty z każdej strony, aż będą złociste i lekko chrupiące na brzegach.
05 -
Przełóż usmażone kromki na talerz i podawaj z ulubionymi dodatkami, na przykład jogurtem greckim i plasterkami świeżego banana.