Big Mac Wrapy domowe (Wersja Do Druku)

Wrapy pełne doprawionej wołowiny, sera cheddar, świeżej sałaty, cebuli, ogórków i wyrazistego sosu.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Białko

01 - 454 g mielonej wołowiny
02 - Przypraw do smaku solą
03 - Pieprz czarny do smaku

→ Tortille

04 - 4 duże placki pszenne

→ Warzywa i dodatki

05 - 80 g pokrojonej cebuli
06 - 120 g plasterków kiszonych ogórków
07 - 100 g poszatkowanej sałaty

→ Ser

08 - 8 plasterków sera cheddar

→ Sos specjalny

09 - 120 g majonezu
10 - 30 ml sosu francuskiego
11 - 15 g słodkich ogórków konserwowych
12 - 15 g drobno posiekanej cebuli
13 - 5 ml białego octu
14 - 5 g cukru
15 - 0,75 g soli

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Wrzuć majonez, sos francuski, słodkie ogórki, cebulę, ocet, cukier i sól do miski. Wymieszaj dobrze aż do połączenia. Wstaw do lodówki na minimum pół godziny żeby smaki się zgrały.
02 - Rozgrzej patelnię mocno. Wrzuć mielone mięso i rozbijaj je szpatułką. Posól i popieprz. Smaż aż mięso będzie dobrze zarumienione. Odlej tłuszcz i odstaw na bok.
03 - Delikatnie podgrzej tortille na patelni na małym ogniu albo w mikrofalówce przez około 20 sekund, żeby zrobiły się giętkie.
04 - Połóż placki na czystej powierzchni. Nałóż grubą warstwę schłodzonego sosu na całą powierzchnię placka.
05 - Posyp sos sałatą i pokrojoną cebulą, rozkładaj to równomiernie na każdym placku.
06 - Na środku placka ułóż podsmażone mięso, a na to połóż plasterki sera cheddar.
07 - Rozłóż równo plasterki kiszonych ogórków na warstwie sera.
08 - Złóż boki placka do środka, a potem ciasno zwiń od dołu do góry, żeby nadzienie było dobrze schowane. Zrób tak z resztą placków.
09 - Podawaj od razu, możesz pokroić placki na pół. Daj dodatkowy sos do maczania.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Jeśli chcesz coś lżejszego, zmień wołowinę na mięso z indyka albo kurczaka. Ilość sosu dostosuj do swojego smaku. Można też dodać plasterki pomidora albo boczku dla urozmaicenia.