01 -
Wrzuć majonez, sos francuski, słodkie ogórki, cebulę, ocet, cukier i sól do miski. Wymieszaj dobrze aż do połączenia. Wstaw do lodówki na minimum pół godziny żeby smaki się zgrały.
02 -
Rozgrzej patelnię mocno. Wrzuć mielone mięso i rozbijaj je szpatułką. Posól i popieprz. Smaż aż mięso będzie dobrze zarumienione. Odlej tłuszcz i odstaw na bok.
03 -
Delikatnie podgrzej tortille na patelni na małym ogniu albo w mikrofalówce przez około 20 sekund, żeby zrobiły się giętkie.
04 -
Połóż placki na czystej powierzchni. Nałóż grubą warstwę schłodzonego sosu na całą powierzchnię placka.
05 -
Posyp sos sałatą i pokrojoną cebulą, rozkładaj to równomiernie na każdym placku.
06 -
Na środku placka ułóż podsmażone mięso, a na to połóż plasterki sera cheddar.
07 -
Rozłóż równo plasterki kiszonych ogórków na warstwie sera.
08 -
Złóż boki placka do środka, a potem ciasno zwiń od dołu do góry, żeby nadzienie było dobrze schowane. Zrób tak z resztą placków.
09 -
Podawaj od razu, możesz pokroić placki na pół. Daj dodatkowy sos do maczania.