→ Ciasto
01 -
175g miękkiego masła
02 -
310ml maślanki
03 -
½ łyżeczki sody oczyszczonej
04 -
350g cukru
05 -
2 żółtka jaj
06 -
3 jajka (rozmiar M)
07 -
30ml neutralnego oleju roślinnego
08 -
300g mąki pszennej (typ 450)
09 -
1½ łyżeczki soli
10 -
2½ łyżeczki proszku do pieczenia
11 -
45g skrobi ziemniaczanej
12 -
1 łyżka ekstraktu waniliowego
→ Lukier
13 -
175g kremowego serka śmietankowego
14 -
¼ łyżeczki soli
15 -
250g cukru pudru
16 -
2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
17 -
175g miękkiego masła
18 -
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
→ Dekoracja
19 -
250g świeżych malin
20 -
2 łyżki soku z cytryny
21 -
250g dżemu malinowego