01 -
Na średnim ogniu rozgrzej oliwę w dużym garnku. Wrzuć pokrojoną kiełbasę i smaż ją, mieszając od czasu do czasu, aż się zarumieni. To zajmie około 5-7 minut.
02 -
Do garnka dodaj czosnek i smaż jeszcze przez minutę, aż poczujesz jego aromat.
03 -
Wrzuć różyczki brokuła i podsmażaj przez 2-3 minuty, aż lekko zmiękną.
04 -
Dodaj makaron orzo, wlej bulion, wsyp przyprawę włoską, dosól i dopieprz do smaku. Zagotuj wszystko, a potem zmniejsz ogień.
05 -
Przykryj garnek i gotuj przez 10-12 minut, mieszając co jakiś czas, aż makaron będzie miękki, a większość płynu się wchłonie.
06 -
Zdejmij z ognia i wmieszaj starty Parmezan aż się rozpuści.
07 -
Podawaj na ciepło, posypane świeżą posiekaną natką pietruszki.