Honeycrisp jabłko z brokułem (Wersja Do Druku)

Orzeźwiająca sałatka z jabłkami Honeycrisp, różyczkami brokuła, żurawiną i dressingiem z miodowo-jabłkowego soku.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Warzywa i owoce

01 - 40 gram czerwonej cebuli pokrojonej drobno
02 - 480 gram różyczek brokuła pokrojonych
03 - 60 gram suszonej żurawiny
04 - 1 duże jabłko Honeycrisp pokrojone w kostkę
05 - 60 gram posiekanych orzechów włoskich lub pekan

→ Nabiał

06 - 60 gram ostrego sera cheddar tartego (opcjonalnie)

→ Sosy i dodatki

07 - 120 gram majonezu
08 - 15 mililitrów miodu
09 - 30 mililitrów octu jabłkowego
10 - Sól i pieprz do smaku

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Wrzuć do dużej miski brokuły, jabłka, żurawinę, orzechy, cebulę i ser jeśli chcesz.
02 - W małej miseczce ubij majonez z octem, miodem, solą i pieprzem aż do gładkości.
03 - Kiedy sos jest gotowy, wylej go na sałatkę i dobrze wymieszaj, żeby składniki się pokryły.
04 - Na co najmniej pół godziny wstaw sałatkę do lodówki, żeby smaki się połączyły.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Zamiast całego majonezu możesz użyć części jogurtu naturalnego dla lżejszej wersji. Dorzuć pestki słonecznika by było chrupiąco i zdrowiej. Ilość miodu dostosuj do swojego smaku.