01 -
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Wysmaruj masłem lub wyłóż papierem do pieczenia kwadratową formę 20x20 cm.
02 -
W misce połącz roztopione masło z cukrem. Dodaj po jednym jajku mieszając po każdym porządnie.
03 -
Przesiej kakao i mąkę do mokrej masy i delikatnie wymieszaj tylko do połączenia.
04 -
Zmiksuj twaróg, cukier puder i wanilię aż do gładkiej i kremowej konsystencji.
05 -
Najpierw wylej połowę brownie równomiernie w formie. Na to dodaj łyżkami masę serową i zrób wzory nożem.
06 -
Wylej pozostałe brownie na wierzch, jeśli chcesz dorzuć kawałki czekolady i delikatnie wymieszaj wzory.
07 -
Wstaw do piekarnika na 30-35 minut. Sprawdź patyczkiem czy po wyjęciu są wilgotne okruchy, ale nie surowe ciasto.
08 -
Odstaw całkowicie do ostygnięcia w formie, potem pokrój na 9 kawałków.