Kolacja rodzinna (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Do przygotowania burgerów

01 - 450 g mielonej wołowiny (80% mięsa / 20% tłuszczu)
02 - 1 łyżeczka mieszanki włoskich ziół
03 - 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
04 - 1/2 łyżeczki soli
05 - 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu

→ Do składania burgerów

06 - 4 bułki hamburgerowe, przecięte i przypieczone
07 - 120 ml sosu pomidorowego (np. passaty)
08 - 1 szklanka tartej mozzarelli
09 - 16–24 plasterki salami lub pepperoni

# Sposób Przygotowania:

01 - W dużej misce starannie wymieszaj mieloną wołowinę z mieszanką włoskich ziół, czosnkiem, solą i pieprzem. Uformuj 4 kotlety i odłóż na chwilę.
02 - Rozgrzej grill, patelnię grillową lub piekarnik z funkcją opiekania na średnio-wysoką temperaturę. Przecięte bułki ułóż przeciętą stroną do góry na blasze do pieczenia i podpiecz, aż będą lekko złote. Górne części zdejmij i odłóż na bok.
03 - Grilluj kotlety około 4–5 minut z każdej strony. W międzyczasie podgrzej sos pomidorowy na małym ogniu w małym garnku, mieszając od czasu do czasu.
04 - Na dolnych częściach bułek rozprowadź połowę sosu, posyp połową mozzarelli i ułóż plasterki salami. Wstaw pod opiekacz na 2–3 minuty, aż ser się roztopi.
05 - Na dolnej części każdej bułki ułóż ugrillowane kotlety. Polej resztą sosu, dodaj pozostałą mozzarellę i plasterki salami. Grilluj, aż wszystko się podgrzeje i ser się roztopi. Na końcu połóż górne części bułek na burgerach.
06 - Podawaj pizza burgery natychmiast. Smacznego!

# Uwagi:

01 - Te pizza burgery to miks smaków klasycznego hamburgera i ulubionych składników na pizzę. Świetny wybór na szybki i pyszny obiad.