01 -
W dużej misce starannie wymieszaj mieloną wołowinę z mieszanką włoskich ziół, czosnkiem, solą i pieprzem. Uformuj 4 kotlety i odłóż na chwilę.
02 -
Rozgrzej grill, patelnię grillową lub piekarnik z funkcją opiekania na średnio-wysoką temperaturę. Przecięte bułki ułóż przeciętą stroną do góry na blasze do pieczenia i podpiecz, aż będą lekko złote. Górne części zdejmij i odłóż na bok.
03 -
Grilluj kotlety około 4–5 minut z każdej strony. W międzyczasie podgrzej sos pomidorowy na małym ogniu w małym garnku, mieszając od czasu do czasu.
04 -
Na dolnych częściach bułek rozprowadź połowę sosu, posyp połową mozzarelli i ułóż plasterki salami. Wstaw pod opiekacz na 2–3 minuty, aż ser się roztopi.
05 -
Na dolnej części każdej bułki ułóż ugrillowane kotlety. Polej resztą sosu, dodaj pozostałą mozzarellę i plasterki salami. Grilluj, aż wszystko się podgrzeje i ser się roztopi. Na końcu połóż górne części bułek na burgerach.
06 -
Podawaj pizza burgery natychmiast. Smacznego!