Camembert z Pieca (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 300 g sera pleśniowego Camembert.
02 - 300 g kolorowych pomidorów.
03 - 2 dojrzałe brzoskwinie.
04 - 2 łyżki miodu.
05 - Świeży tymianek.
06 - Sól oraz pieprz.
07 - Oregano.
08 - 3 łyżki oliwy z oliwek.
09 - Ocet balsamiczny.
10 - 5 pędów szczypiorku.
11 - 2 łyżki orzeszków piniowych.

# Sposób Przygotowania:

01 - Ustaw piekarnik na 175°C, żeby się nagrzał.
02 - Camembert natnij na krzyż i posmaruj oliwą.
03 - Wstaw ser do piekarnika i piecz przez 10 minut.
04 - Pokrój pomidory na ćwiartki, a brzoskwinie w kostkę.
05 - Wymieszaj pomidory i brzoskwinie z miodem, oliwą, solą, pieprzem i ziołami.
06 - Połóż mieszankę pomidorowo-brzoskwiniową na serze.
07 - Piecz jeszcze 10-15 minut, aż wszystko się zapiecze.
08 - Podpraż orzeszki piniowe na suchej patelni.
09 - Posiekaj drobno szczypiorek.
10 - Kładź na ser podprażone orzeszki i szczypior, a wszystko polej octem balsamicznym.

# Uwagi:

01 - Wspólne danie do dzielenia. Połączenie ciepłego sera i owocowo-warzywnych dodatków sprawia, że jest niezwykłe.