01 -
Przygotuj mieszankę zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odłóż na bok.
02 -
Rozgrzej piekarnik do 190°C i posmaruj dwie foremki do muffinek sprayem zapobiegającym przywieraniu.
03 -
W misce połącz mięso z kraba, paprykę, sproszkowaną cebulę, musztardę, majonez i pokruszone krakersy. Wymieszaj dokładnie, dodając więcej majonezu, jeśli to konieczne.
04 -
Oprósz ręce mąką. Weź porcję ciasta, spłaszcz ją na dłoni i uformuj w kształt miseczki.
05 -
Umieść łyżkę nadzienia krabowego w środku miseczki z ciasta. Przykryj niewielką ilością dodatkowego ciasta i delikatnie zlep brzegi. Powtarzaj do wyczerpania wszystkich składników.
06 -
Ułóż babeczki w przygotowanych foremkach do muffinek. Piecz przez 12–15 minut.
07 -
Połącz roztopione masło z sokiem z cytryny. Posmaruj nim gorące babeczki przed podaniem.