Cheddar z Krabem (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Mieszanka na babeczki cheddarowe

01 - 1 opakowanie mieszanki na babeczki cheddarowe
02 - 1 łyżeczka włoskich ziół
03 - 1 łyżeczka czosnku

→ Nadzienie krabowe

04 - 450 g mięsa z kraba, ugotowanego
05 - ½ szklanki majonezu (dodaj więcej, jeśli potrzeba)
06 - ¼ łyżeczki papryki
07 - ½ łyżeczki sproszkowanej cebuli
08 - 1 łyżka musztardy
09 - ½ paczki krakersów, pokruszonych
10 - 1 szklanka startego sera Parmesan

→ Masło cytrynowe

11 - 1 łyżeczka soku z cytryny
12 - 2 łyżki roztopionego masła

# Sposób Przygotowania:

01 - Przygotuj mieszankę zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odłóż na bok.
02 - Rozgrzej piekarnik do 190°C i posmaruj dwie foremki do muffinek sprayem zapobiegającym przywieraniu.
03 - W misce połącz mięso z kraba, paprykę, sproszkowaną cebulę, musztardę, majonez i pokruszone krakersy. Wymieszaj dokładnie, dodając więcej majonezu, jeśli to konieczne.
04 - Oprósz ręce mąką. Weź porcję ciasta, spłaszcz ją na dłoni i uformuj w kształt miseczki.
05 - Umieść łyżkę nadzienia krabowego w środku miseczki z ciasta. Przykryj niewielką ilością dodatkowego ciasta i delikatnie zlep brzegi. Powtarzaj do wyczerpania wszystkich składników.
06 - Ułóż babeczki w przygotowanych foremkach do muffinek. Piecz przez 12–15 minut.
07 - Połącz roztopione masło z sokiem z cytryny. Posmaruj nim gorące babeczki przed podaniem.