01 -
Ustaw piekarnik na 190°C i porządnie wysmaruj formę na 12 muffinek.
02 -
Podsmaż kiełbasę na średnim ogniu w dużej patelni, rozdrabniając ją na małe kawałki, aż będzie dobrze zrumieniona.
03 -
Odstaw kiełbasę na chwilę, by nie zgotować jajek podczas mieszania składników.
04 -
W dużej misce roztrzep jajka z mlekiem i syropem klonowym, aż będą dobrze połączone.
05 -
Wsyp mieszankę białkowych naleśników do mokrych składników i delikatnie wymieszaj, nie przesadzaj z mieszaniem.
06 -
Wrzuć ostudzoną kiełbasę i ser cheddar do ciasta, dokładnie ale łagodnie wymieszaj.
07 -
Nałóż ciasto do foremek na muffinki, napełniając je do około 3/4 wysokości.
08 -
Wstaw do nagrzanego piekarnika na 18-22 minuty, aż góra będzie złocista, a patyczek wbity w środek wyjdzie suchy.
09 -
Odczekaj 5 minut w formie, potem przełóż muffinki na kratkę, by ostygły.