Patelnia kurczak (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 500g mięsa z kurczaka.
02 - Mieszanka warzyw (papryka, cebula, pieczarki, marchewka).
03 - 2 szklanki ugotowanego ryżu.
04 - 2 ząbki czosnku.
05 - 2 łyżki oleju.
06 - 3 łyżki sosu sojowego.
07 - 2 łyżki octu ryżowego.
08 - 1 łyżka pasty miso.
09 - 1 łyżka miodu.
10 - 1 łyżeczka ostrego sosu Sriracha.
11 - 1 ząbek czosnku.
12 - 1 łyżeczka startego imbiru.
13 - 1 łyżka skrobi kukurydzianej.
14 - 80 ml wody.

# Sposób Przygotowania:

01 - Pokrój kurczaka na niewielkie kawałki.
02 - Zalej kurczaka sosem sojowym, imbirem i olejem sezamowym, a następnie odstaw na 30 minut.
03 - Posiekaj drobno warzywa.
04 - Połącz składniki sosu w misce.
05 - Na patelni podgrzej olej.
06 - Podsmaż mięso z kurczaka, aż nabierze złocistego koloru.
07 - Wrzuć warzywa na patelnię i smaż przez chwilę.
08 - Wsyp ugotowany ryż i smaż przez 2-3 minuty.
09 - Polej wszystko przygotowanym wcześniej sosem.
10 - Wszystko dokładnie wymieszaj i pozwól składnikom się przegryźć.

# Uwagi:

01 - Aby uzyskać najlepszą chrupkość, użyj zimnego, przestudzonego ryżu.
02 - Smaż warzywa krótko, aby pozostały jędrne.