01 -
Ustaw piekarnik na 180°C. Natłuść foremki do pieczenia.
02 -
W średniej misce wymieszaj cukier, mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Odstaw na bok.
03 -
Używając miksera stojącego lub dużej miski z trzepaczką, wymieszaj jajka, mleko i olej, aż składniki się połączą.
04 -
Powoli dodawaj suche składniki do mokrych i mieszaj, aż masa będzie wilgotna. Delikatnie wmieszaj kawałki jabłek i cynamon.
05 -
Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do ⅔ wysokości, aby zostawić miejsce na wyrośnięcie.
06 -
W małej miseczce lub miarce wymieszaj cukier z cynamonem. Posyp tą mieszanką wierzch każdego ciasta i lekko zamieszaj nożem.
07 -
Piecz przez 40 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta.