2 Składniki Pizza Chips (Wersja Do Druku)

Szybka i chrupiąca przekąska z roztopioną mozzarellą na plasterkach pepperoni, gotowa w kilka minut.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Nabiał

01 - 240 ml startego sera mozzarella

→ Mięso

02 - 170 g plasterków pepperoni

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Nastaw piekarnik na 200°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
02 - Rozłóż plasterki pepperoni pojedynczo na blasze, zostawiając między nimi trochę luzu.
03 - Równo rozsyp startą mozzarellę na każdy plasterek pepperoni.
04 - Wstaw do gorącego piekarnika na 8–10 minut, aż ser się roztopi, a brzeg zrobi chrupiący.
05 - Odczekaj chwilę, aż chipsy trochę stwardnieją, podaj ciepłe lub w temperaturze pokojowej.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Dla lepszego smaku dodaj przed pieczeniem włoskie zioła.
02 - Papier do pieczenia zapobiega przywieraniu i ułatwia sprzątanie.
03 - Czas pieczenia możesz zmieniać, by dopasować stopień chrupkości do swojego piekarnika.