Chrupiące hashbrown kiełbaski (Wersja Do Druku)

Smaczne kąski z chrupiącym hashbrown, przyprawioną kiełbaską, kremowym serem i szczyptą Bisquick dla lepszego łączenia i chrupkości.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Nabiał

01 - 170 g sera cheddar startego
02 - 227 g miękkiego twarożku śmietankowego

→ Warzywa

03 - 340 g mrożonych tartych ziemniaków

→ Mięso

04 - 454 g usmażonego mięsa mielonego z kiełbaski śniadaniowej

→ Mieszanka do pieczenia

05 - 180 g gotowej mieszanki do wypieków typu Proszek do pieczenia Dr. Oetkera

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Nastaw piekarnik na 175°C i poczekaj, aż się nagrzeje.
02 - Wsyp twarożek, mrożone ziemniaki, mięso, mieszankę i starty cheddar do dużej miski. Dobrze wymieszaj, aż składniki się połączą.
03 - Używając rąk, ulep z masy kulki o średnicy około 2,5 cm.
04 - Rozłóż kulki równomiernie na lekko posmarowanej tłuszczem blasze, żeby były chrupiące.
05 - Włóż blaszkę do piekarnika i piecz przez 25-30 minut, aż kulki będą złote i dobrze upieczone.
06 - Odczekaj chwilę, aż kulki trochę ostygną, wtedy będą smaczniejsze i bardziej chrupkie.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Miękki twarożek łatwiej łączy składniki.
02 - Mięso z kiełbasy smaż wcześniej, żeby było smaczne i bezpieczne.
03 - Posmarowanie blachy odrobiną tłuszczu sprawi, że na zewnątrz będą bardziej chrupiące.
04 - Przygotuj mieszankę wcześniej i trzymaj w lodówce, a upiecz tuż przed podaniem – tak jest wygodniej.