01 -
Włóż połówki sera do zamrażarki na co najmniej godzinę, żeby nie rozpuściły się podczas smażenia.
02 -
Przygotuj trzy płytkie talerze: pierwszy z mąką, drugi z roztrzepanymi jajkami, a trzeci z mieszanką panko, soli i pieprzu.
03 -
Każdą kostkę mrożonej mozzarelli obtocz kolejno w mące, jajkach, a na końcu w panierce panko.
04 -
Ułóż obtoczone serki na płaskim talerzu lub blaszce, tak by się nie stykały.
05 -
Ustaw frytkownicę na 190°C i poczekaj, aż dobrze się nagrzeje.
06 -
Spryskaj lekko kosz sprayem, żeby serki się nie przykleiły.
07 -
Połóż serki pojedynczą warstwą w koszu frytkownicy, nie dotykając ich. Jeśli jest za dużo, smaż partiami.
08 -
Smaż przez 6 minut, w połowie ich obróć, aż będą złociste i chrupiące.
09 -
Podawaj od razu z ulubionym sosem pomidorowym, by dobrze smakowały i były chrupiące.