Chrupiące Parmezan Bites (Wersja Do Druku)

Złociste kąski z czosnkowego ciasta z masłem, doprawione włoskimi ziołami – idealne na przekąskę.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Ciasto

01 - 1 kulka ciasta na pizzę z lodówki

→ Ser

02 - 33 gramy tartego parmezanu

→ Przyprawy i aromaty

03 - 70 gramów roztopionego niesolonego masła
04 - 2 drobno posiekane ząbki czosnku
05 - 3 gramy soli
06 - 2 łyżeczki posiekanej suszonej pietruszki
07 - 1 łyżeczka mieszanki włoskich ziół

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Nastaw piekarnik na 200 stopni C.
02 - Pokrój ciasto na małe kawałki, wielkości na jeden kęs.
03 - W misce wmieszaj masło, czosnek, sól, pietruszkę i zioła włoskie.
04 - Wrzuć kawałki ciasta do miski i wymieszaj dobrze, żeby każda część była pokryta przyprawami.
05 - Posyp parmezan na ciasto i delikatnie wymieszaj.
06 - Ułóż kawałki na blaszce tak, żeby się nie stykały.
07 - Wstaw do piekarnika na 12–15 minut aż zrobią się złociste.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Żeby było jeszcze smaczniej, użyj masła z dodatkiem czosnku.
02 - Dodaj szczyptę ostrej papryki, jeśli lubisz pikantne smaki.
03 - Podawaj na ciepło z sosem pomidorowym do maczania.