Chrupiące Pieczarki (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 400 g pieczarek.
02 - 1 cebula.
03 - 1 ząbek czosnku.
04 - 2 łyżki oliwy z oliwek.
05 - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki.
06 - 1/2 łyżeczki soli.
07 - 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku.
08 - Pieprz do smaku.
09 - 200 g jogurtu greckiego.
10 - 1/2 łyżeczki soli.
11 - 1 ząbek czosnku.
12 - 2 łyżki szczypiorku.

# Sposób Przygotowania:

01 - Umyj pieczarki, usuwając wszelkie zabrudzenia.
02 - Obierz cebulę i pokrój ją w plasterki.
03 - Wrzuć pieczarki, cebulę i natkę pietruszki do miski.
04 - Wymieszaj oliwę, sól, paprykę, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek.
05 - Dodaj marynatę do grzybów i dokładnie wymieszaj.
06 - Przełóż pieczarki do koszyka gorącego powietrza i gotuj przez 15 minut w 160°C. W połowie czasu potrząśnij koszykiem.
07 - Przeciśnij czosnek przez praskę. Wymieszaj jogurt z czosnkiem, solą i posiekanym szczypiorkiem.
08 - Podawaj pieczarki razem z przygotowanym sosem.

# Uwagi:

01 - Doskonale sprawdzi się jako starter lub przekąska.
02 - Sos możesz przygotować wcześniej.