01 -
Włącz piekarnik i ustaw na 190°C. Poczkuj aż się nagrzeje.
02 -
Rozłóż tortille na stole czy blacie, żeby łatwo je potem przygotować.
03 -
Nałóż równomiernie sos pizzy na każdą tortillę, nie zostawiając pustych miejsc.
04 -
Porozrzucaj startą mozzarellę równomiernie na sosie.
05 -
Rozłóż plasterki pepperoni, paprykę i cebulę na wierzchu.
06 -
Nałóż trochę przyprawy włoskiej, jeśli masz na to ochotę.
07 -
Ściśle zroluj każdą tortillę od końca do końca i posmaruj z wierzchu oliwą.
08 -
Pokrój rolki na kawałki grubości około 2,5 cm.
09 -
Ułóż kawałki tortilli na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak, by przekrojone strony były do góry.
10 -
Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut, aż rolki się zarumienią a ser rozpuści i zacznie bąbelkować.
11 -
Poczekaj chwilę, by rolki trochę się ochłodziły, wtedy smakują i wyglądają lepiej.