Chrupiące tortilla rollsy (Wersja Do Druku)

Chrupiące tortilla rollsy z serem, pepperoni i warzywami, złociste z piekarnika, świetne na przekąskę lub lekki posiłek.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Spód

01 - 6 dużych tortilli pszennej

→ Sos

02 - 240 ml sosu do pizzy

→ Ser

03 - 200 g mozzarelli startego

→ Dodatki

04 - 120 g plasterków pepperoni
05 - 60 g posiekanej zielonej papryki
06 - 60 g drobno pokrojonej cebuli

→ Wykończenie

07 - 15 ml oliwy z oliwek
08 - Opcjonalnie przyprawa włoska

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Włącz piekarnik i ustaw na 190°C. Poczkuj aż się nagrzeje.
02 - Rozłóż tortille na stole czy blacie, żeby łatwo je potem przygotować.
03 - Nałóż równomiernie sos pizzy na każdą tortillę, nie zostawiając pustych miejsc.
04 - Porozrzucaj startą mozzarellę równomiernie na sosie.
05 - Rozłóż plasterki pepperoni, paprykę i cebulę na wierzchu.
06 - Nałóż trochę przyprawy włoskiej, jeśli masz na to ochotę.
07 - Ściśle zroluj każdą tortillę od końca do końca i posmaruj z wierzchu oliwą.
08 - Pokrój rolki na kawałki grubości około 2,5 cm.
09 - Ułóż kawałki tortilli na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak, by przekrojone strony były do góry.
10 - Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut, aż rolki się zarumienią a ser rozpuści i zacznie bąbelkować.
11 - Poczekaj chwilę, by rolki trochę się ochłodziły, wtedy smakują i wyglądają lepiej.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - By były bardziej chrupiące, pod koniec możesz 2 minuty je przypiec z funkcją grilla, ale pilnuj, żeby się nie spaliły.
02 - Dobierz dodatki według własnych upodobań.
03 - Podawaj z dodatkowym sosem do zanurzania.