01 -
Przygotuj wszystko i odstaw na bok.
02 -
Jeśli masz gotowe ciasto, zostaw je 20 minut na blacie. Jeśli robisz sam, rozwałkuj na równą grubość.
03 -
Podziel ciasto na kwadraty mniej więcej 7,5 na 7,5 cm.
04 -
Na środku każdego kwadratu połóż mozzarellę, plasterki pepperoni, włoskie zioła i szczyptę soli.
05 -
Złóż ciasto na nadzienie i dokładnie zaciśnij brzegi, żeby nic nie wypadło.
06 -
Nastaw air fryer na 190°C i poczekaj 5 minut.
07 -
Spryskaj koszyk oliwą, rozłóż roladki w jednej warstwie bez ciasnego upakowania. Piecz 8-10 minut, w połowie potrząśnij koszykiem.
08 -
Daj roladkom się lekko przestudzić i podawaj z sosem pomidorowym.