01 -
Ustaw piekarnik na 175 stopni Celsjusza. Wyłóż papierem do pieczenia blachę.
02 -
Ubijać miękkie masło razem z cukrem białym i trzcinowym aż masa stanie się jasna i puszysta.
03 -
Do masła dodaj pure z dyni, jajko oraz wanilię. Wymieszaj dokładnie na gładką masę. Jeśli chcesz, dodaj barwnik.
04 -
W osobnej misce wymieszaj mąkę z solą, sodą i przyprawą do dyni.
05 -
Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych i mieszaj tylko do połączenia, żeby ciasto nie było twarde.
06 -
Delikatnie wmieszaj czekoladę, mini pianki oraz pokruszone krakersy.
07 -
Na przygotowaną blachę nakładaj kulki ciasta łyżką lub specjalną łyżką do ciastek, zachowując odstęp około 5 cm.
08 -
Na każdą kulkę delikatnie dociśnij trochę pianek, czekolady lub kawałków krakersów.
09 -
Piecz przez 12-14 minut, aż brzegi lekko się zrumienią, a środek pozostanie miękki.
10 -
Odczekaj chwilę na blaszce, potem przenieś na kratkę, aż całkiem ostygnie. Podawaj w temperaturze pokojowej.