Levain mega ciasteczka (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Ciasto na ciasteczka

01 - 350g dużych kawałków czekolady lub groszków czekoladowych
02 - 250g połówki orzechów włoskich
03 - 240g niesolonego masła, miękkiego i pokrojonego w kostkę
04 - 120g domowej mąki tortowej
05 - 180g uniwersalnej mąki pszennej
06 - 135g jasnego cukru trzcinowego
07 - 100g cukru białego
08 - 2 duże jajka
09 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
11 - 0,5 łyżeczki soli morskiej

# Sposób Przygotowania:

01 - Ustaw piekarnik na 200°C i poczekaj, aż dobrze się nagrzeje.
02 - Wrzuć masło do miski miksującej i miksuj na wolnych obrotach, aż będzie gładkie. Dodaj oba rodzaje cukru i ubijaj przez około minutę na średnich obrotach.
03 - Do ubitego masła z cukrem wrzuć po kolei jajka. Na średnich obrotach miksuj tylko do momentu, aż się połączą, co zajmie około 30 sekund.
04 - Wyłącz mikser i wsyp oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Włącz mikser na małe obroty i mieszaj aż całość będzie jednolita.
05 - Za pomocą silikonowej szpatułki delikatnie wmieszaj czekoladę wraz z orzechami równomiernie w ciasto.
06 - Podziel ciasto na 8 równych kawałków po około 170g każdy. Uformuj je ręcznie w kulki, które mogą być lekko nieregularne.
07 - Ułóż na blasze po 4 ciasteczka i piecz przez 11 minut. Powierzchnia i spody powinny być delikatnie rumiane, ale nie piecz ich zbyt długo.
08 - Daj ciasteczkom 15 minut na ostygnięcie, zanim je podasz.

# Uwagi:

01 - Aby przygotować domową mąkę tortową, połącz 120g mąki pszennej z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej. Całość przesiej 3-4 razy.
02 - Chcesz odmiany? Zamiast mlecznej czekolady użyj gorzkich kawałków czekolady albo drobnych czekoladowych groszków.