01 -
Na blachę połóż papier do pieczenia. Ubij twaróg z 50 gramami cukru i wanilią na gładką masę. Nabieraj małe porcje łyżką, układaj na blasze i wstaw do zamrażarki do stężenia.
02 -
W osobnej misce wymieszaj mąkę, cynamon, przyprawę do dyni, sodę i sól, aż wszystko będzie równo połączone.
03 -
Ucieraj miękkie masło aż zrobi się gładkie. Dodawaj stopniowo cukier biały i trzcinowy, miksuj aż składniki się połączą.
04 -
Do masła z cukrem wmieszaj dynię w pure, żółtka i wanilię, aż masa będzie jednolita.
05 -
Do mokrych składników dodaj stopniowo suche, mieszaj aż się lekko połączą. Przykryj i włóż do lodówki na godzinę, by ciasto stężało.
06 -
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Blachy wyłóż papierem. W małej miseczce wymieszaj cukier z przyprawą do dyni na obtoczkę.
07 -
Nakładaj porcje ciasta na blachę. Wyjmij z zamrażarki nadzienie twarogowe. Spłaszcz ciasto, połóż w środku kawałek twarogu, zawiń i uleć kulkę. Obtacz ją w mieszance cukru i przypraw.
08 -
Piecz przez 12 do 15 minut, aż wierzch będzie ścięty. Po upieczeniu ostudź na blasze 5 do 10 minut, potem przenieś na kratkę aż całkiem przestygną.