01 -
Nastaw piekarnik na 175°C. Formę 20x20 cm wyłóż papierem do pieczenia.
02 -
W dużej misce wymieszaj jogurt grecki, masło orzechowe, miód, jajka i wanilię aż masa będzie gładka.
03 -
Delikatnie wmieszaj mąkę owsianą, białko, proszek do pieczenia i sól. Mieszaj tylko do połączenia.
04 -
Przelej ciasto do formy, wygładź wierzch. Piecz 18-20 minut, aż brzegi się zetną, a środek lekko drży.
05 -
Gdy spód stygnie, połącz jogurt, masło orzechowe, kakao i miód, wyrób na gładką i błyszczącą masę.
06 -
Rozsmaruj masę równomiernie na ciepłym spodzie, żeby smaki się połączyły.
07 -
Wstaw do lodówki na minimum 30 minut. Pokrój na kwadraty i serwuj na zimno.