Gruszka i czekolada (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 750 g gruszek.
02 - 100 g orzechów włoskich.
03 - 180 g miękkiego masła.
04 - 2 jajka.
05 - 50 g ciemnej czekolady (75% kakao).
06 - 140 g cukru.
07 - 140 g mąki.
08 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
09 - 2 łyżki miodu.

# Sposób Przygotowania:

01 - Ustaw piekarnik na 180°C i pozwól mu się nagrzać.
02 - Obierz gruszki, usuń gniazda nasienne i podziel na kawałki.
03 - Pokrój orzechy włoskie na grubsze kawałki.
04 - Posiekaj czekoladę na drobno.
05 - Zmiksuj masło z cukrem, aż masa stanie się puszysta.
06 - Wbijaj po jednym jajku, za każdym razem miksując masę.
07 - Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia, a potem wmieszaj do masy.
08 - Wlej miód i dobrze wymieszaj.
09 - Delikatnie wmieszaj gruszki, orzechy oraz czekoladę.
10 - Przełóż masę do wysmarowanej formy i piecz przez około 45-50 minut.
11 - Po upieczeniu odstaw ciasto do ostudzenia.

# Uwagi:

01 - Ciasto ucierane jest wyjątkowo wilgotne, a gruszki nadają mu naturalnej słodyczy.