01 -
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj cukier, następnie delikatnie wmieszaj żółtka. Przesiej mąkę, kakao i proszek do pieczenia, po czym delikatnie połącz z masą. Przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
02 -
Ugotuj budyń waniliowy z dodatkiem cukru według instrukcji na opakowaniu, pozostaw do ostudzenia. Masło utrzyj na puszystą masę, następnie stopniowo dodawaj budyń, dokładnie miksując do uzyskania gładkiego kremu.
03 -
W rondelku zagotuj mleko, masło i cukier. Dodaj wiórki kokosowe i smaż na małym ogniu, aż masa zgęstnieje i lekko się skarmelizuje. Odstaw do wystudzenia.
04 -
Przekrój biszkopt na dwie równe części. Pierwszą posmaruj masą budyniową, następnie rozprowadź warstwę masy kokosowej. Przykryj drugą częścią biszkoptu.
05 -
Czekoladę rozpuść ze śmietanką na gładką polewę. Polej nią ciasto i posyp wiórkami kokosowymi. Odstaw do stężenia.