01 -
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier, kawałki masła i jajko. Dokładnie zagnieć całość na jednolite ciasto. Uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą i wstaw na co najmniej 30 minut do lodówki. W międzyczasie, rozmroź i osusz maliny lub umyj świeże.
02 -
Wrzuć twaróg, cukier, proszek budyniowy i jajko do miski. Wymieszaj składniki, aż uzyskasz gładką masę.
03 -
Wyłóż formę o średnicy 20 cm papierem do pieczenia lub dokładnie natłuść jej boki.
04 -
Podziel schłodzone ciasto na dwie części. Jedną częścią pokryj dno formy, wyrównując ją dłonią. Następnie wyłóż równomiernie masę serową i wygładź powierzchnię.
05 -
Wymieszaj maliny z mąką ziemniaczaną i rozłóż je na warstwie sera.
06 -
Z pozostałego ciasta oderwij niewielkie kawałki, formując kruszonkę. Rozrzuć je nierównomiernie na malinach.
07 -
Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją góra-dół. Włóż ciasto i piecz przez około 50-60 minut, aż kruszonka będzie złocista, a masa serowa przestanie się trząść pośrodku.
08 -
Wyciągnij ciasto z piekarnika, poczekaj aż całkowicie ostygnie i ostrożnie wyjmij je z formy. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.