Z chrupiącą kruszonką (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Ciasto i Kruszonka

01 - 160g mąki
02 - 40g cukru
03 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
04 - 100g zimnego masła, pokrojonego w kostkę
05 - 1 jajko

→ Masa serowa

06 - 500g twarogu półtłustego
07 - 100g cukru
08 - 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku
09 - 1 jajko

→ Owoce na wierzch

10 - 200g świeżych lub mrożonych malin
11 - 1 łyżka mąki ziemniaczanej
12 - odrobina cukru pudru do posypania

# Sposób Przygotowania:

01 - Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier, kawałki masła i jajko. Dokładnie zagnieć całość na jednolite ciasto. Uformuj kulę, owiń ją folią spożywczą i wstaw na co najmniej 30 minut do lodówki. W międzyczasie, rozmroź i osusz maliny lub umyj świeże.
02 - Wrzuć twaróg, cukier, proszek budyniowy i jajko do miski. Wymieszaj składniki, aż uzyskasz gładką masę.
03 - Wyłóż formę o średnicy 20 cm papierem do pieczenia lub dokładnie natłuść jej boki.
04 - Podziel schłodzone ciasto na dwie części. Jedną częścią pokryj dno formy, wyrównując ją dłonią. Następnie wyłóż równomiernie masę serową i wygładź powierzchnię.
05 - Wymieszaj maliny z mąką ziemniaczaną i rozłóż je na warstwie sera.
06 - Z pozostałego ciasta oderwij niewielkie kawałki, formując kruszonkę. Rozrzuć je nierównomiernie na malinach.
07 - Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją góra-dół. Włóż ciasto i piecz przez około 50-60 minut, aż kruszonka będzie złocista, a masa serowa przestanie się trząść pośrodku.
08 - Wyciągnij ciasto z piekarnika, poczekaj aż całkowicie ostygnie i ostrożnie wyjmij je z formy. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

# Uwagi:

01 - Ten pyszny wypiek to malinowy sernik z kruszonką idealny na małą formę.
02 - Zanim zaczniesz kroić ciasto, upewnij się, że jest dobrze schłodzone, żeby się nie rozpadło.
03 - Maliny możesz zastąpić wiśniami, jagodami czy jeżynami.
04 - Mąka ziemniaczana pomaga wchłonąć nadmiar soku z owoców.